AAA

Vrijwilligers voor winteropvang

Dit jaar organiseert het OCMW Vilvoorde in samenwerking met Stad Vilvoorde, CAW Vilvoorde en nog enkele andere organisaties opnieuw winteropvang voor daklozen.
De winteropvang is elke nacht van 3 december 2018 tot 31 maart 2019 open van 20u ’s avonds tot 09u ’s morgens.
Het pand is gelegen te Harensesteenweg 109, 1800 Vilvoorde.
Met de subsidies die we hiervoor van de overheid ontvangen, zullen er twee tijdelijke krachten op halftijdse basis aangenomen worden.

We zijn echter nog op zoek naar helpende handen:

  • We zijn op zoek naar vrijwilligers die mee de avond-, ochtend- en/of nachtpermanentie willen verzekeren.
    Als vrijwilliger breng je een deel van de avond/ochtend samen met de gebruikers door en/of blijf je slapen.
    Voor de nachtshift worden steeds 2 mensen voorzien. Vrijwilligers worden verwacht van 20 tot 9 uur. (avondshift van 20 tot 22 uur, nachtshift van 22 tot 7 uur en ochtendshift van 7 tot 9 uur). Elke ochtend en elke avond zal er ook een maatschappelijk werker van het OCMW aanwezig zijn om je te ondersteunen. Zij zullen het aanspreekpunt zijn bij problemen en zij nemen de coördinatie van de winteropvang op zich.
    De gebruikers kunnen aan vrijwilligers hun verhaal kwijt, zien een nieuw gezicht en verruimen zo hun leefwereld.

Voelt u zich aangesproken door dit mooie initiatief in deze donkere wintermaanden? Is uw interesse gewekt en wilt u helpen door middel van schenkingen of om één van de permanenties in te vullen? Dan kan u elke weekdag tussen 9 en 12 uur contact opnemen met de sociale dienst van het OCMW Vilvoorde op het nummer 02 257 98 24.


Alle nieuws